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QUESTIONS AND ANSWERS 
February 2022 
 
 
 

Q1.  Can applicants apply if the project is already participating in the Section 811 program? 
 

A1. Yes, if the project has not already maximized the 25% maximum per project then 
additional units can be added to the participating project.  
 
Q2. Is the scope specific to developmentally disabled populations? 
 
A2. Yes.   
 
Q3. Are applicants required to include supportive services in the budget? 
 
A3. Supportive services will be coordinated through DES, the property owner will not be 
required to pay for supportive services. If a property owner wishes to provide additional 
supportive services they may opt to include them in their budget per the applicable Qualified 
Allocation Plan.  
 
Q4. How should projects underwrite their project with PRA units? 
  
A4. We recommend underwriting to make your project feasible without assistance, taking a 
conservative approach. If Section 811 awards are made in connection with 2022 LIHTC projects 
they will be subject to underwriting for financial feasibility with 811 units incorporated.  
 
Q5. Are new construction projects in a 500-year or 100-year flood plain eligible? 
 
A5. New construction projects may not be located within the 500 or 100-year flood plain, 
please reference the requirements in PRA.215 in the document referenced in the link below: 
https://housing.az.gov/sites/default/files/documents/files/Section-811-PRA-Coop-Agreement-
Exhibit-5-Program-Guidelines.pdf  
 
Q6. If a project serves, 55+ elderly are they still eligible for this program? 
 

https://housing.az.gov/sites/default/files/documents/files/Section-811-PRA-Coop-Agreement-Exhibit-5-Program-Guidelines.pdf
https://housing.az.gov/sites/default/files/documents/files/Section-811-PRA-Coop-Agreement-Exhibit-5-Program-Guidelines.pdf
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A6. Projects are eligible if they serve populations between with ages between 18 and 61. This 
project may be eligible but it is best to verify with DES. The referral process may need to be 
modified for this project.  
 
Q7. Can applications only include 1 and 2 bedroom units? 
 
A7. Applicants may agree to set aside 1 bedroom, 2 bedroom and 3 bedroom units.    
 
Q8.  If we originally sign up for 1 and 2 bedrooms but at a later date want to serve 3 bedroom units can we 
do that? 
 
A8. If applicants would like to change their unit split it would require an amendment to their 
PRA contract.  
 
Q9. When will awards be announced? 
 
A9. Awards will be announced on a first come first serve basis.  
 
Q10. Is there a competitive component if over subscribed? 
 
A10. If Arizona Department of Housing (ADOH) receives more than 64 units in requested Section 
811 units at one time then scoring will be used to assess and award applications. At this time 
ADOH has not received more than 64 units in requested Section 811 units and continues to 
assess applications on a first come first serve basis.  
 
Q11. When does it turn into competitive? 
  
A11. If Arizona Department of Housing (ADOH) receives more than 64 units in requested Section 
811 units at one time then scoring will be used to assess and award applications. At this time 
ADOH has not received more than 64 units in requested Section 811 units and continues to 
assess applications on a first come first serve basis.  
 
Q12.  Is Davis Bacon Labor Standards triggered by PRA? 
 
A12. For projects with more than 12 units (Section 811) will be required to conform with Davis 
Bacon Labor Standards. Please reference PRA.213 in the document referenced in the link below: 
https://housing.az.gov/sites/default/files/documents/files/Section-811-PRA-Coop-Agreement-
Exhibit-5-Program-Guidelines.pdf  
 
Q13. Will and Environmental Assessment be required for new construction projects? 

https://housing.az.gov/sites/default/files/documents/files/Section-811-PRA-Coop-Agreement-Exhibit-5-Program-Guidelines.pdf
https://housing.az.gov/sites/default/files/documents/files/Section-811-PRA-Coop-Agreement-Exhibit-5-Program-Guidelines.pdf
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A13. New construction projects are not required to complete an Environmental Assessment. 
However, they must conform with the requirements referenced in PRA.215 in the document 
referenced in the link below: 
https://housing.az.gov/sites/default/files/documents/files/Section-811-PRA-Coop-Agreement-
Exhibit-5-Program-Guidelines.pdf  
 
Q14.  Just to confirm to be eligible for HUD 811 you need to be a non-profit? 
 
A14. No applicants are not required to be non-profits to be eligible under this NOFA.   
 
Q15. How many units are left of the 50 available? 
 
A15. ADOH has currently received applications for 50 units.  
 
Q16. I have a two-phase project that currently has one address (post office will assign two 
addresses at a future date).  Phase 1 was awarded LIHTC in 2021 and Phase 2 will be applying for 
2022 credits.  If I apply for 811 units on one phase and am successful, is it possible to transfer those 
units to the other phase at a later date or have them float between the two properties?  Do you 
prefer two separate applications for each phase or one application for the two with units to float? 
 
A16. Applicants should submit separate applications for each project location. Owners will not 
have the ability to float 811 units between two properties.   
 
Q17. If we do not have the LLC formed for the site yet can we apply under Commonwealth then 
move it to the new Entity once formed and has its own DUNS number? 
 
A17. Yes.   
 
Q18. Are the 811 units in the NOFA required to be built with accessibility/UFAS requirements (ie: 
wheelchair units), or are you only requiring traditional units which are set-aside to house 
developmentally disabled residents?  
 
A18. No, units are not required to be fully ADA accessible. Please note that LIHTC projects must 
conform all 504 requirements.    
 
Q19. Should the 811 NOFA application be prepared and submitted in conjunction with the 9% 
application due April 1st, or would you prefer that the application be submitted once the LIHTC 
funding round has been allocated? 
 
 

https://housing.az.gov/sites/default/files/documents/files/Section-811-PRA-Coop-Agreement-Exhibit-5-Program-Guidelines.pdf
https://housing.az.gov/sites/default/files/documents/files/Section-811-PRA-Coop-Agreement-Exhibit-5-Program-Guidelines.pdf
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A19. No, units are not required to be fully ADA accessible. Please note that LIHTC projects must 
conform all 504 requirements.    
 
Q20. The entity for the owner/applicant has been formed but there are no financials yet 
associated until the development has been funded.  Would a submittal of financials for the 
developer be sufficient?   
  
A20. Yes. 
 


